Esperity is een sociaal platform voor kankerpatiënten, hun familie en hun vrienden. Het doel is simpel: lotgenoten met elkaar laten spreken over de uitdagingen die ze gemeenschappelijk hebben. Het is een ecosysteem waar ze elkaar kunnen helpen rond alle mogelijke uitdagingen, in alle vertrouwelijkheid en vrijheid. Intussen is de website al enorm uitgebreid.

Meer dan interactie

Leden kunnen eveneens hun conditie en levenskwaliteit online op de voet volgen, hun toestand rapporteren aan hun arts, de laatste nieuwe informatie en nieuwsberichten rond hun ziekte consulteren, en meer te weten komen over het onderzoek dat gevoerd wordt. Vele patiënten weten immers niet hoe ze kunnen helpen in onderzoeken.

Informatie op maat

Een nieuw content platform detecteert al het relevante nieuws voor kankerpatiënten op het internet en filtert en vertaalt dit vervolgens voor ieder individueel lid. Ook krijgen patiënten, artsen en andere specialisten de kans om artikels te schrijven en zo hun visie te delen met de wereldwijde community van kankerpatiënten.

Verdere uitbreiding

Esperity is het eerste en enige meertalige platform voor kankerpatiënten ter wereld en kreeg al heel wat positieve feedback. Daarom zal het aantal beschikbare talen nog uitbreiden. Eind 2014 opent een sectie voor kinderen met kanker, met als deel daarvan een game voor kinderen, en er wordt gedacht aan partnerships met genetische bedrijven.

Getuigenis: “Esperity bracht me in contact met medelotgenoten”

Graag meer informatie over de werking van Esperity?